• Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Ürünler
  • İletişim
3G VE DAHA ÖTESİ ???
3G VE DAHA ÖTESİ ???
Hızlı internet, maç ve film seyredilmesine imkan tanıyacak olan üçüncü nesil şebeke sistemi 3G ihalesinde son noktaya gelindi. Danıştay 3G ihalesini onaylayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurulu'na gönderdi. İhaleden 2 milyar TL gelir bekleniyor.
 
4G ihalesi yapılacak mı?
Henüz 3G teknolojisini kullanmaya başlamamışken, bazı dünya ülkelerinin 4G teknolojisine hazırlık yapması akıllara bu tür soruları da getiriyor. 3G ihalesi şartları arasında ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir madde vardı. Bu madde, bundan sonra gelişecek teknolojilerde ihale yapılmayacak ve firmalar isterlerse teknolojilerini yükseltebilecekler. Yani operatörler hazır olduklarında 4G’ye geçiş yapabilecekler ve bu teknoloji ile ilgili bir ihale sözkonusu olmayacak.
 
4G nedir?
4G sisteminin 3G’den tek farkı şuan bilinen tarafıyla veri aktarma hızıdır. Bunun dışındaki farkları geliştirilen uygulamalarla göreceğiz. Mesela 3G teknolojisinde birden fazla kişiyle grüntülü görüşme yapılamıyor. Ama 4G buna imkan sağlayabilir. 4G sistemindeki hız 3G’den ortalama 6-7 kat daha hızlıdır. Bu hızlar çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterdiğinden kesin bir rakam verilemez...